Mudra workshop Rotterdam

Mudra workshop Rotterdam

Workshop mudra's Rotterdam

Amparin Gimeno Font

Bij de Witte Vlam Yoga kan je een mudra workshop volgen, de eerstvolgende workshop vindt plaats op zondag 17 november 2019, van: 14:00 tot 17:00 uur. Het tarief is slechts € 45,-

Waar komen mudra’s vandaan?

Waar de mudra’s oorspronkelijk vandaan komen valt niet echt meer na te gaan. Ze zijn in het Oosten sinds duizenden jaren in gebruik. Sinds de oudheid leert de Indiase filosofie, het boeddhisme, en de Oosterse landen ons dat  mudra’s overal voor kunnen worden ingezet. Er zijn wel honderden mudra’s! En je komt ze over de hele wereld tegen.

Wat zijn mudra’s?

Een mudra is een positie van de handen en vingers, waarbij de vingers elkaar raken. Mudra betekent in het Sanskriet zegel of verzegelen. Een mudra heeft een symbolische betekenis voor een bezegeling van een handgebaar.

De beweeglijkheid van de handen houdt direct verband met  de beweeglijkheid van het hele lichaam. De handen zijn een spiegel van het lichaam en geest. Met een mudra spreken we het energieveld van het lichaam op een positieve manier aan. Tijdens de oefeningen en/of meditaties kunnen mudra’s energieën opwekken die jouw bewustzijn vergroten.

Mudra workshop Rotterdam

De meeste belangrijke nadi’s (subtiele energiekanalen) beginnen of eindigen in de handen. Wanneer je de vingers bijvoorbeeld tegen elkaar drukt, worden de nadi’s die door de vingers lopen geactiveerd, zodat de pranische levensenergie vrij door het lichaam kan stromen.

Met mudra’s werken is dus een effectieve manier om de subtiele energiekanalen (nadi’s) te bevrijden van onzuiverheden. En ook om blokkades te verwijderen en de doorstroming van de pranische levensenergie in lichaam en geest in de goede richting te sturen. Zodat de genezende kracht naar de plek waar de balans moet worden hersteld kan gaan, en symptomen kunnen worden verlicht. Er worden dus wonderbaarlijke krachten aan mudra’s toegekend. En het helpt je om je bewustzijn te vergroten en meer rust te ontwikkelen!

Mudra’s (handgebaren) worden ook veel bij yoga gebruikt en bij het verdiepen van je concentratie en meditatie. Doordat de vingers verschillende delen van ons lichaam vertegenwoordigen, zowel fysiek, mentaal als energetisch. Iedereen kan ze eigenlijk doen, zittend, liggend, of lopend. Je kan ze in het dagelijkse leven gebruiken en zijn makkelijk toepasbaar.

In deze workshop zal je kennismaken met de verschillende mudra’s. Deze zullen worden geoefend, ook in combinatie met meditaties.

Voel je hier wat voor en wil je ook de wonderbaarlijke kracht van de mudra’s ervaren? Schrijf je dan in voor de mudra workshop!”

Graag tot ziens,

Amparin

Mudra workshop Rotterdam

Aanmelden

Aanmelden kan bij Amparin via tel: 0624664000 of per e-mail via: dewittevlamyoga@gmail.com

Op alle activiteiten van Amparin zijn haar algemene voorwaarden van toepassing, deze kan je op haar eigen website dewittevlamyoga.nl lezen.

Je bent nu op de pagina: “Mudra workshop Rotterdam”. Klik hier om terug te gaan naar alle activiteiten.