Wouter-Jan van Keulen

Wie ben ik?

Mijn naam is Wouter-Jan van Keulen. Ik ben opgeleid als toegepast psycholoog, coach, therapeut en mindfulnesstrainer. Ik werk al geruime tijd midden in de maatschappij, met een grote diversiteit aan mensen. Eerst in functies binnen de overheid, daarna in de GGZ en de maatschappelijke dienstverlening. Vervolgens heb ik de Praktijk voor Zelfmanagement opgericht. Daarna is het Centrum voor Inzicht vanuit een behoefte aan samenwerking met gelijkgestemden ontstaan.

Wouter-Jan van Keulen

Wouter-Jan van Keulen

Mijn werkwijze is gericht op het behalen van praktisch resultaat. Ook gaat de behandeling of coaching echt om diegene die begeleid wordt: de cliënt. In een sfeer van positiviteit, humor, gelijkwaardigheid en motivatie, werken we samen aan bewustwording en groei. Ik help mensen graag hun eigen kracht en kwaliteiten te gebruiken om hun doelen te behalen. Je leert dus zelf jouw doelen te behalen. Dát is zelfmanagement. Klik hier voor de ervaringen die mensen met mijn behandeling of coaching hebben opgedaan.

Ik heb veel ervaring bij het behandelen en coachen van mensen met stress- en burn-outklachten, faalangst, onzekerheid, milde depressieve klachten, spanningsklachten, slaapproblemen, perfectionisme, traumaverwerking, negatief zelfbeeld, etc. En ook met die zichzelf persoonlijk willen ontwikkelen of een nieuwe stap in hun loopbaan willen maken. Omdat ik tijdens mijn werk vele cliënten heb mogen behandelen of coachen (en ik zodoende brede ervaring heb opgedaan) ben ik ook voor vrijwel alle persoonlijke doelstellingen inzetbaar. Om dat te kunnen, combineer ik verschillende methoden met een hele praktische werkwijze. Lees meer hierover op praktijkvoorzelfmanagement.nl

Zo combineer ik bijvoorbeeld de Westerse- en Oosterse psychologie omdat beide elkaar goed aanvullen.

Het gebruiken van de Westerse psychologie helpt heel goed bij het leren omgaan met problemen, het verwerken van emoties en het aanleren van nieuw, gewenst gedrag. Het is gericht op het neerzetten van een sterk en gezond ‘ik’, in onze (Westerse) maatschappelijke context. De Westerse psychologie biedt een aantal methoden die de Oosterse psychologie niet biedt, zoals bepaalde therapeutische technieken en inzichtgevende technieken, die enorm kunnen helpen bij het verwerken van indrukwekkende gebeurtenissen en het verhelpen van allerlei psychische en lichamelijke klachten. Deze verschillende methoden pas ik in de praktijk dagelijks toe.

De Oosterse psychologie kennen we vooral door de steeds groter groeiende bekendheid van meditatie en mindfulness. De Westerse psychologie heeft zoiets niet. Door meditatie kan er heel anders dan wij gewend zijn, omgegaan worden met persoonlijke ervaringen. Onze maatschappij is gericht op hard werken, op doen. “Als ik dit doe, dan…. en daardoor word ik gelukkig.” Zo blijft werkelijk geluk iets van de toekomst, onhaalbaar. Door te leren waarnemen, accepteren en loslaten, door juist eens niet te doen maar in acceptatie te zijn, ontstaat er ruimte en inzicht. Geen controle op alles om ons heen, maar ruimte in onszelf. Uiteindelijk kan de ruimte in onszelf leiden tot een groter perspectief, dat groter is dan onze eigen ‘ik’. Dat is een van de uitgangspunten van de Oosterse psychologie. En dat geeft op een heel andere manier het gevoel van geluk: meer door de bevrijding van verlangens dan door het behalen van doelen). In onze (drukke) maatschappij is de Oosterse psychologie een goede aanvulling. Dit is onder andere te zien aan de hoge vlucht die mindfulness heeft genomen. De Oosterse psychologie biedt veel meer op het vlak van zingeving dan de Westerse psychologie die, zoals hierboven aangegeven, meer gericht is op een gezond ‘ik’ en is gebaseerd op de normen van de Westerse maatschappij.

Kortom: beide stromingen bieden elk vanuit hun eigen perspectief de mogelijkheid om inzicht te verkrijgen, problemen op te lossen en een persoonlijk ontwikkelingsproces aan te gaan. De combinatie van Westerse en Oosterse psychologie gebruik ik bij de verschillende vormen van begeleiding die ik aanbied, zowel tijdens individuele sessies, als tijdens de mindfulnesstrainingen.

Mijn specialisatie is:

Ik ben gespecialiseerd in de behandeling en coaching van mensen met:

 • stressklachten en spanningsklachten
 • overspannenheid
 • burn-out / burn-outklachten
 • langdurig- of een verhoogd ziekteverzuim
 • arbeidsgerelateerde problematiek

Ook kan je bij mij terecht voor:

 • persoonlijke ontwikkeling
 • therapie
 • loopbaanbegeleiding
 • mindfulnesstrainingen
 • het behalen van persoonlijke doelen

Wil je meer weten? Kijk dan op: praktijkvoorzelfmanagement.nl of neem contact met me op!

Het tarief voor individuele sessies:

De investering in jezelf is € 90,- per sessie van 75 tot 90 minuten.

Vergoedingen (door zorgverzekeraars) zijn mogelijk, klik hier voor meer informatie.

Voor organisaties maak ik graag een offerte op. Meer informatie voor organisaties is te vinden op deze pagina.

Wil je liever eerst kennismaken? Een kennismakingsgesprek van circa 30 minuten krijg je gratis! Je kan dan jouw vragen stellen en we kunnen bespreken wat ik voor je kan betekenen.

Bedrijfsgegevens:

Telefoon: 0658937131, spreek een voicemailbericht in of stuur een e-mail.
Email:

 • Mails over individuele en / of groepsbegeleiding, e-mail naar: contact@praktijkvoorzelfmanagement.nl
 • Mails over het Centrum, deelname of een ruimte, e-mail naar: centrumvoorinzicht@gmail.com

Website: praktijkvoorzelfmanagement.nl
Zie ook mijn pagina’s op Facebook en Linkedin.

Praktijk voor Zelfmanagement, KvK: 54227151.
Op alle diensten die vanuit de Praktijk voor Zelfmanagement worden gegeven zijn de algemene voorwaarden van de Praktijk voor Zelfmanagement van toepassing. Deze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam en via deze link in te zien.

 • Lid Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC) onder registratienummer: 117651 (Register Counsellor). Bij de praktijkvoering zijn de gedragscode en het Klachtenreglement van de “Algemene Beroepsvereniging voor Counselling” van toepassing.
 • Ingeschreven als Registertherapeut BCZ in RBCZ-register, licentienummer: 301412R. Ik ben onderhevig aan het TCZ tuchtrecht.
 • Ingeschreven in het register van de Stichting Complementaire Alternatieve Geneeswijzen (S.C.A.G.) onder nummer 14704. De S.C.A.G. is de gespecialiseerde geschilleninstantie voor therapeuten in de complementaire en alternatieve zorg.
 • AGB-code: 90-046745. AGB-praktijkcode: 90-55364.

Klik hier om terug te gaan naar alle teamleden.